063104575 info@silviya.nl

Documentaire trouwfotograaf of editorial style?

documentaire trouwfotograaf

 

Wat is nou het verschill tussen een documentaire trouwfotograaf en een editorial style fotograaf?

Op je trouwdag wil je niet alleen prachtige foto’s hebben van de belangrijke momenten, maar ook van de spontane, emotionele en onverwachte momenten die de dag echt speciaal maken. Bij het kiezen van een trouwfotograaf zijn er verschillende stijlen om uit te kiezen, waarvan de twee meest voorkomende de documentaire stijl en de editorial style zijn. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee?

Een documentaire trouwfotograaf legt de gebeurtenissen van de dag vast op een natuurlijke en onopvallende manier.

Ze zijn als een vlieg op de muur, die de momenten vastleggen terwijl ze zich ontvouwen, zonder te regisseren of in te grijpen. Deze stijl resulteert in authentieke beelden die de ware emoties en sfeer van de dag vastleggen. Een documentaire trouwfotograaf zal zich richten op het vastleggen van de echte momenten, zoals de blikken van liefde tussen het bruidspaar, de tranen van geluk bij familieleden en de spontane interacties tussen gasten.

Aan de andere kant, een editorial style trouwfotograaf, neigt meer naar het regisseren van de scènes om een ​​kunstzinnige en gestileerde look te creëren. Ze zullen het bruidspaar positioneren en instrueren om bepaalde poses aan te nemen, en kunnen ook werken met belichting en achtergronden om een ​​bepaalde esthetiek te bereiken. Deze stijl resulteert vaak in prachtige, gepolijste beelden die lijken alsof ze recht uit een tijdschrift zijn gekomen.

Het belangrijkste verschil tussen een documentaire trouwfotograaf en een editorial style trouwfotograaf is dus de mate van betrokkenheid en regie die ze hebben tijdens het fotograferen. Een documentaire trouwfotograaf zal zich richten op het vastleggen van de echte, spontane momenten, terwijl een editorial style trouwfotograaf meer nadruk legt op het creëren van gestileerde en gepolijste beelden.

Bij het kiezen van een trouwfotograaf is het belangrijk om te overwegen welke stijl het beste past bij jullie visie voor de dag en jullie persoonlijke voorkeuren. Of je nu de voorkeur geeft aan spontane momenten of gestileerde foto’s, er is een trouwfotograaf die perfect past bij jullie unieke stijl en behoeften.

Ik probeer in mijn trouwreportage altijd een mix van de boven beschreven eigenschappen toe te voegen. Tijdens de foto shoot met het stel is het namelijk voor de afwisseling best mooi ook wat ‘editorial’ foto’s te hebben. Althans dat denk ik. Wat denken jullie?

 

Ben je nog op zoek naar een professionele fotograaf maar vind je het lastig om een fotograaf te kiezen? Ik help je graag verder.

documentaire trouwfotograaf